ACTUEEL

KUNST VAN DE OVERKANT

AaquaArt in Kloostergangen Middelburg


In de Kloostergangen op het Abdijplein, brengt de stichting AaquaArt uit Terneuzen een tentoonstelling met beeldende kunst van zes kunstenaars uit Zeeuws-Vlaanderen. Een kunstmoment waarin de kijker wordt meegenomen in een onvoorspelbaarheid van de kunstenaars hun artistieke ziel.


Een expositie met een veelheid aan kunst. In de gedeformeerde schilderwerken van Franka Op de Beke beleef je doorheen de figuratie mysterieuze onrust, terwijl je juist evenwicht vindt in de kunst van Glenn Priester, in belangrijke mate geïnspireerd door de elementen water en landschap. Terwijl Bram de Meijer ons laat meeliften in de schoonheid en troost die je vinden kan in zijn figuratieve schilderkunst, zet Domien van Parys vraagtekens bij de onmacht van de menselijke communicatie in zijn kwetsbare prentkunst. De met ingetogen passie gecreëerde etsen van André van Opdorp sturen de kijker op onderzoek uit, en in de tegenstelling dwingt Gerda Muizebelt met haar figuratief-abstracte beeldvormen ons verstand op non-actief.


Deze expositie, waarin de kijker wordt meegenomen in onvoorspelbaarheid van de artistieke wereld van deze zes kunstenaars van d overkant, is vrijblijvend te bezoeken iedere dag van donderdag 16 mei t/m woensdag 29 mei, iedere dag van 11 tot 17 uur. Op maandag gesloten.


Bezoekadres: Abdijplein, 4331 BK Middelburg.