My Image

Aan AaquaArt nemen deel Zeeuws Vlaamse professionele schilders, beeldhouwers, fotografen, etc. AaquaArt toont hun werk op verschillende locaties, aan bedrijven en particulieren.  We vertellen graag meer over alles wat we doen. Klik op onderstaande namen om een beter idee van het werk van de kunstenaar te krijgen.

Hans
Oosterom
Stacks Image 505

Hans Oosterom
Kerkstraat 19
4311 BB Bruinisse
Nederland

+31(0)111 851646
+31(0)6 54935805
www.hansoosterom.com
hans@hansoosterom.com
digital creations

De werken van Hans Oosterom zijn kleurrijk en vergaand geabstraheerd of zelfs geheel abstract. Oosterom maakt ze op de computer. Soms gaat hij uit van fotografisch materiaal, maar veel vaker creëert hij zijn beelden zonder gebruik te maken van vooraf geselecteerd materiaal. Zijn de computerbeelden definitief, dan worden deze gematerialiseerd door ze onder hoge druk en temperatuur op aluminium te persen.
Het creatieve proces dat aan het uiteindelijke resultaat voorafgaat verschilt niet van kunstenaars die meer traditionele technieken hanteren. Waar voor veel schilders het penseel nog steeds het gereedschap is, is de computer dat voor Oosterom. Ook Oosterom moet beslissen over kleur, intensiteit, vorm, vervaging, perspectief, enz

De titels die hij zijn werken meegeeft verwijzen vaak naar wat in het werk zelf is te zien. Soms feitelijk als er verwezen wordt naar aspecten van het zichtbare beeld. Soms ook sturend met titels die interpretaties zijn van wat wordt getoond. Het zijn ook de titels die aangeven dat voor Oosterom taal en beeld sterk samenhangen.
Dit is ook duidelijk te zien in een serie werken die Oosterom speciaal maakte voor een expositie in 2017. In elk van de voorstellingen hier is een tekst leesbaar, steeds in de talen Nederlands, Engels, Frans en Duits. Om ze te lezen moet moeite worden gedaan. De woorden lijken weg te zinken in de achtergrond. Zo wordt de aandacht vastgehouden en geeft de inhoud zich niet snel prijs.

Tot aan een bepaalde grens kan taal fungeren als uitdrukkingsmiddel van emoties volgens Oosterom. Maar als de emotie te groot of te zwaar wordt verliest de verbale communicatie aan betekenis. Vanuit dit besef werkt Oosterom ook aan het verbeelden van zijn eigen teksten.

Frans Kegels
klik voor meer foto's
receptie Ab-Ovo