My Image

Aan AaquaArt nemen deel Zeeuws Vlaamse professionele schilders, beeldhouwers, fotografen, etc. AaquaArt toont hun werk op verschillende locaties, aan bedrijven en particulieren.  We vertellen graag meer over alles wat we doen. Klik op onderstaande namen om een beter idee van het werk van de kunstenaar te krijgen.

Frans
Kegels
Stacks Image 476

Frans Kegels
Bolwerk 27,
4551 AG Sas van Gent
Nederland
+31 (0)639393936
www.franskegels.com
beelden@franskegels.nl

Frans Kegels maakt vrijstaande beelden. Na een opleiding tekenen, schilderen en zeefdrukken (1979), richt hij zijn aandacht op het conserveren en restaureren van aardewerk en porselein (tot 2004). Vooral dankzij het restaureren ontwikkelde hij een gevoel voor ruimtelijke vormen en vormgeving.

In zijn vrije werk combineert hij verschillende glastechnieken (in zand gegoten, vormgesmolten, handgetrokken staven of optisch glas) hoofdzakelijk met brons, cortenstaal en steen om een nieuwe beeldtaal te ontwikkelen.
Alles wat hij beleeft kan aanleiding zijn tot het maken van een beeld, een serie beelden of het kan uitmonden in een project.
Zelf spreekt Kegels over “de magie van het ontmoeten”.
De impact van een ontmoetingservaring bepaalt in welke techniek(en) hij zijn beleving daarvan het best kan her-beelden. Het combineren van materialen is daarbij vaak noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de kern van zijn beleving te kunnen komen.
Series zijn gebaseerd op thema’s zoals ‘Sporen’ en ‘Documenten’.
In het project ‘Révélation’ (16m2) zijn gebeurtenissen uit zijn leven samengebracht.
In het project ‘Wahrheit’ voor een expositie in het ‘Industrie Museum’ in Ennepetal (D) neemt hij het op voor vluchtelingen en onschuldige slachtoffers in tijden van oorlog en onderdrukking.
Zijn beelden gedragen zich als blikvangers waar je niet omheen kunt. Ze sporen aan tot associëren en brengen samen. Ook tonen ze bijzondere ontmoetingen tussen heel verschillende beeldelementen en materialen (die daarbij versmelten tot een unieke synthese van het aardse met het spirituele).
Bijna al zijn werken zijn unica. Zijn onderwerpen zijn geen weergave van een waargenomen werkelijkheid maar van een beleving die is her-beeld in een nieuw bezielde werkelijkheid.

klik voor meer foto's
Either way